Församlingsmöte 23 februari

Söndagen den 23 februari är du välkommen till församlingsmöte direkt efter gudstjänsten. Vi kommer bland annat att presentera namnförslag till församlingsledningen, förvaltningsrådet och seniorrådet inför årsmötet i mars.
Varmt välkommen med!

Romarbrevet

Romarbrevet är en av Nya Testamentets verkliga skatter! Här lägger Paulus fram det som är hans budskap – och han gör det kristallklart, uppmuntrande och utmanande.

Under åtta söndagar går vi tillsammans igenom den första hälften av detta mäktiga brev. Du kan förbereda dig genom att i förväg läsa de aktuella textavsnitten:

16 feb Rom 1:1-18 Introduktion & ”Jag skäms inte för evangeliet!”
23 feb Rom 1:18 – 2:23 ”Den värsta synden?”
01 mar Rom 3:21-26 ”Rättfärdig i Kristus”
08 mar Rom 4 ”Abrahams exempel”
15 mar Rom 5 ”Frid med Gud”
22 mar Rom 6 ”Det nya livet börjar med dopet”
29 mar Rom 7 ”Fräls mig från mig själv!”
05 apr Rom 8 ”Fri från fördömelse”

Trivselstunden 5 februari

Välkommen till årets första Trivselstund i Enakyrkan den 5 februari klockan 13:30. Denna gång får vi lyssna till Elsy Ekblom som berättar och visar bilder från en pilgrimsvandring i Spanien. Servering.

Församlingsmöte 26 januari

Du som är medlem i Enakyrkan är välkommen till Församlingsmöte efter gudstjänsten söndag 26/1. Vi kommer bland annat att redovisa det ekonomiska läget i församlingen.

Ekumeniska böneveckan för kristen enhet 2020

Den 18-25 januari pågår Ekumeniska böneveckan för kristen enhet i våra kyrkor. Vi möts då för gemensam bön i stadens olika kyrkor.

I år är det kristna på Malta som sammanställt materialet som används i samlingarna. Bibeltexten från Apostlagärningarna 27 handlar om hur aposteln Paulus led skeppsbrott och spolades iland på Malta. Fortfarande firas denna händelse av de kristna på ön, eftersom man räknar detta tillfälle som den dag evangeliet kom till dem.

Under böneveckan möts vi enligt följande schema:

18 jan lördag S:t Adai
19 jan söndag Vårfrukyrkan
20 jan måndag S:t Ilians Katolska kyrka
21 jan tisdag Enakyrkan
22 jan onsdag Västerledskyrkan
23 jan torsdag Vårfrukyrkan
24 jan fredag Västerledskyrkan
25 jan lördag Enakyrkan

Samtliga samlingar börjar kl. 19:00

Ledardag för alla ledare 1 februari

Precis som den förra ledardagen i höstas vill vi bjuda in alla som på något sätt har ledaransvar i församlingen till en gemensam dag av undervisning, samtal, lovsång och bön. Vi vill också välkomna dig som just nu inte har någon formell ledaruppgift men kanske anar att Gud kallar dig in i någon form av ledarskap.

Tid och plats: Lördagen den 1 februari kl. 10:00 – 14:00 i Lilla Salen, Kompassen
På programmet: Krister Hultberg talar om Coachande Ledarskap, Feedback och Utvärdering
Kompassens VD Lars-Åke Granath talar om Teambuilding. Vi tar också tid att be med och för varandra.
Anmälan: Eftersom vi äter en enkel lunch tillsammans behöver vi din anmälan.
Du anmäler dig här: Anmälan till Ledardagen
Kostnad: Lunchen serveras till självkostnadspris (räkna med cirka 50:-)

Du är så välkommen att vara med!

Daniel Alm på besök

Söndagen den 9 februari har vi glädjen att ha Pingströrelsens föreståndare Daniel Alm hos oss i Enakyrkan. Daniel är en mycket uppskattad predikant med en stark passion för Guds församling. Missa inte tillfället att få möta honom och lyssna till hans förkunnelse i Enakyrkan.

Ny serie i januari: Game Changers

Från 5 januari till 2 februari predikar vi över temat ”Game Changers – attityder som kan förändra din värld.
En ”Game Changer” är den där personen eller händelsen som fullständigt förändrar situationen. Vi kommer att tala om förhållningssätt och inställningar som påverkar både oss själva och vår omvärld.
Välkommen med!

05 januari: Gemenskap
12 januari: Förlåtelse
19 januari: Balans
26 januari: Frihet
02 februari: Mening

Församlingsmöte 15/12 efter gudstjänsten

Nu på söndag, direkt efter gudstjänsten, håller vi vårt sista församlingsmöte för året. Huvuddelen av mötet kommer att ägnas åt budget inför nästa år. Varmt välkommen!

Advent i Enakyrkan

Välkommen att fira advent med oss i Enakyrkan. Vi har gudstjänst varje söndag klockan 11:00.

1 advent (1 december) Predikan: Krister Hultberg
2 advent (8 december) Predikan: Stefan Vendelius