Sommarens tema: Psaltaren – The Soundtrack of our Lives

Sommaren 2019 studerar vi Psaltaren tillsammans i Enakyrkan.
Vi har kallat serien för ”The Soundtrack of our Lives.” Ett soundtrack är till exempel den musik som ackompanjerar en film eller teaterpjäs.  Psaltaren är på många sätt som ett ljudspår i våra liv. Här finns sånger och texter som speglar hela livet, med glädje, sorg, tacksamhet, besvikelse och frågor.

Martin Luther har sagt:
”Lägg Psaltaren framför dig; du kommer att se dig själv i den,
för här finns det sanna ’känn dig själv’ genom vilket du kan lära känna dig själv
såväl som den Gud som skapat allt.”

Förbered dig gärna för sommarens gudstjänster genom att läsa texterna i förväg!
Varmt välkommen!

Sommarens gudstjänster

Psalm 1 – Krister Hultberg

Psalm 146 – Peter Ulveström

Psalm 73 – Peter Ulveström

Psalm 91 – Krister Hultberg

Psalm 103 – Stefan Vendelius

Psalm 51 – Krister Hultberg

Psalm 119 – Elisabeth Rambrant

Psalm 139 – Peter Ulveström

Psalm 107 – Aron Svernedal

04 augusti
Psalm 23 – Mikyas Kibede

11 augusti
Psalm 42 – Evelina Svernedal

18 augusti
Psalm 84 – Krister Hultberg

25 augusti
Psalm 8 – Krister Hultberg

Församlingsmöte den 26/5

Nu på söndag håller vi vårt sista församlingsmöte innan sommaren. Vi kommer bland annat att redovisa hur ekonomin ser ut och berätta om några spännande saker som händer i höst.
Varmt välkommen med!

//Församlingsledningen

Bön för Sverige på Nationaldagen

På Nationaldagen den 6 juni samlas vi kl. 11:00 – 12:00 till bön för vårt land, vårt folk och vår stad.
Runt om i Sverige hålls under dagen bönesamlingar. Målet är att det i varje kommun ska hållas minst en bönesamling.
Varmt välkommen med att be för Sverige!

Sommargåvan 2019

Det händer mycket i Enakyrkan just nu. Vi möter nya människor i våra gudstjänster så gott som varje söndag. Många uttrycker glädje över den påtagliga gudsnärvaron, innerligheten och värmen i vår församling. Inför hösten vill vi stå rustade för att ta emot ännu fler människor, nå längre med evangeliet och betjäna fler. Det är ju vår längtan att ”göra Jesus känd, trodd och älskad av många fler!”

Samtidigt vet vi att sommaren ofta innebär en nedgång i givandet till församlingen. Det har förstås sina naturliga orsaker: vi är ju lite mer utspridda under sommarmånaderna och kanske inte har möjlighet att komma till gudstjänst lika ofta som annars.

I församlingsledningen har vi känt att vi skulle vilja uppmuntra till en extra satsning på givande till församlingen, så att kassan är välfylld när vi börjar höstterminen. Därför inbjuder vi till ”Sommargåvan 2019” – en insamling som vi gör under gudstjänsten den 26 maj. Vi kommer att genomföra insamlingen med lite extra fest och glädje. Det går att ge på alla de vanliga sätten – men vi ger också möjlighet att ge ett löfte om att sända in sin gåva vid ett senare tillfälle.

Be gärna över det här och fundera över vad du har möjlighet att bidra med. Insamlingen är naturligtvis helt frivillig, men vi tror att många vill vara med och ge till Guds verk!

Tack för att du är med!
//Församlingsledningen

Konfa 2019

Du som börjar åttan är välkommen att konfirmera dig i Enakyrkan. Vi vill önska blivande konfirmander och föräldrar varmt välkomna till en informationsträff på Kompassen den 12 juni klockan 19.00

En eftermiddag i veckan brukar vi samlas för att studera grunderna iden kristna tron, vi har väldigt roligt och det är gott om tid att samtala, hänga och fika.
Konfirmationen är avgiftsfri men det avslutande lägret i London innebär en kostnad. Huvuddelen av den kostnaden brukar vi tjäna in genom olika projekt under året.

Välkommen till vår informationsträff!
Har du frågor redan nu går det bra att mejla Peter Ulveström, pastor i Enakyrkan:
peter.ulvestrom@enakyrkan.se

Jonas Helgesson på Kompassen!

100 000-tals människor har blivit inspirerade av Jonas Helgessons uppskattade föreläsningar i vilka han bjuder på sig själv och på ett personligt och humoristiskt sätt berättar om hur det är att leva med en CP-skada. Han har skrivit flera böcker och blev känd för en större publik då han var med i musikalen ”Livet är en schlager.”
Hans föreläsningar blir ett oförglömligt möte som sätter spår och tänder hopp i varje människas hjärta.

Onsdagen den 22 maj kl. 19:00 gästar Jonas Helgesson Kompassen och Enakyrkan.
Biljetterna kostar 120 kr/person och inkluderar fika i pausen.

Köp dina biljetter via info@kompassenkonferens.se eller i Kompassens kassa.
Välkommen till en oförglömlig kväll!

Trivselstundens våravslutning

Onsdagen den 8 maj träffas vi i Boglösa kyrka kl. 13:30 för Trivselstundens våravslutning.
Erika Cyrillus håller andakt och efteråt dricker vi kaffe i Församlingshemmet.
Varmt välkommen!

Vårstädning utomhus

Välkommen till vårstädning ute!
Den 11 maj klockan 10.00 träffas vi för att göra fint runt Enakyrkan.
Tag med trädgårdsredskap, t.ex. räfsa, skyffel, sekatör, handskar och ett gott humör, så städar vi och gör fint runt våra lokaler.
Det kommer säkert att finnas fika.

Varmt välkomna!
Förvaltningsrådet

Församlingsmöte den 28/4

Du som är medlem i Enakyrkan är varmt välkommen till Församlingsmöte efter gudstjänsten den 28 april.
På dagordningen finns bland annat:

• Ekonomirapport
  • Information om sommarens gudstjänster
  • Information om församlingens policy ”Trygg församling”

Välkomna!

Påsk i Enakyrkan

Välkommen att fira påsk med oss i Enakyrkan!
Skärtorsdag 19:00 Getsemanestund med nattvard
Långfredag 17:00 Gudstjänst, Peter Ulveström predikar