Intro:Dop – för dig som funderar på dopet

Tredje söndagen varje månad håller vi en samling för dig som funderar på att låta döpa dig. Vi berättar om hur vi ser på dopet, vad det betyder och hur det går till.
Samlingen hålls direkt efter gudstjänsten. Vi tar med oss en kopp kaffe och sätter oss i ett av konferensrummen. Ingen föranmälan behövs, det är bara att hänga på!
Du kommer självklart få tillfälle att ställa de frågor du har om dopet.
Samlingen tar cirka 30-45 minuter (beroende på hur många frågor som kommer upp.)

Trivselstunden med Stefan Vendelius

Onsdag den 6 februari är det dags för Trivselstundens första samling för året. Den här gången gästas vi av vår egen Stefan Vendelius som sjunger och talar utifrån temat ”Jag tror – hjälp min otro.”
Som vanligt blir det servering och tillfälle till samtal och gemenskap.
Observera tiden – den här terminen börjar Trivselstunderna klockan 13:30.
VARMT VÄLKOMMEN!

Intro:Församling – för dig som vill bli medlem i Enakyrkan

Första söndagen varje månad håller vi en genomgång av församlingens vision och värderingar. Vi berättar om vad man som medlem kan förvänta sig av församlingen och dess ledning, men också vad församlingen förväntar sig av sina medlemmar.
Du kommer självklart få tillfälle att ställa de frågor du har om församlingen.

Ny serie: Utan tvivel?

De allra flesta troende brottas ibland med tvivel. En del av oss erkänner det öppet. Andra försöker dölja det. Vi har lärt oss att tvivel är motsatsen till tro och därför försöker vi bekämpa tvivlen med alla medel vi har.
Men vad gör man när allt i livet talar mot det vi vill tro på?
När nästan ingenting verkar peka på att det håller att tro?

Om du någon gång i livet kämpat med tvivel, eller någon gång känt att din tro är svag och kanske inte duger – då är den här predikoserien för dig!

3 • 10 • 17 & 24 februari klockan 11:00 i Enakyrkan.

Församlingsmöte 20 januari

Du som är medlem i Enakyrkan är välkommen till Församlingsmöte efter gudstjänsten den 20 januari.
Utöver sedvanliga frågor som ekonomi och planering, kommer vi att välja ny extern revisor då den nuvarande revisorn slutar sin tjänst.
Det blir också information kring de lån som tidigare beslutats att uppta.

En vecka i bön

Från den 18 januari till 25 januari pågår Ekumeniska Böneveckan. Samtliga kyrkor i Enköping bjuder då in till bönesamlingar enligt schemat nedan.

I Enakyrkan har vi under veckan (fredag-torsdag) 15 timmars bön varje dag. Klockan 06:00 varje morgon möts vi till gemensam bön och därefter kan du teckna dig för bönepass på en timme i det speciella rum som ställs iordning. Listan för bönepassen hänger på väggen utanför församlingens expedition. Du kan be ensam eller tillsammans med någon vän!

Samlingar under Ekumeniska Böneveckan:

Fredag 18/1 Västerledskyrkan
Lördag 19/1 Enakyrkan
Söndag 20/1 Vårfrukyrkan
Måndag 21/1 S:t Adai
Tisdag 22/1 S:t Ilian
Onsdag 23/1 Västerledskyrkan
Torsdag 24/1 Enakyrkan
Fredag 25/1 Vårfrukyrkan

Alla samlingar startar klockan 19:00.

Pelle Hörnmark predikar i Enakyrkan

Söndagen den 13 januari har vi glädjen att möta en kär vän i Enakyrkan. Pelle Hörnmark, som varit vakanspastor i vår församling predikar i förmiddagens gudstjänst. Pelle är numera missionär med Europa som arbetsfält. Dessutom är han ordförande för den Europeiska Pingstgemenskapen (EPF).
Varmt välkomna!

Predikningar på Spotify

Nu finns Enakyrkans predikningar på Spotify!
Det är enkelt att lyssna: öppna Spotify på din dator eller telefon, sök efter ”Enakyrkan – klart!
Du kan välja att följa podcasten, så har du alltid tillgång till den senaste predikan.

Församlingsfest

Lördag den 5 januari kl. 16:00

Vi inleder året tillsammans med ett stort knytkalas, rätter från världens alla hörn.
Ta med dig mat och dryck så att det räcker till flera samt något gott till kaffet
(Obs! vi har ej möjlighet att värma mat i kyrkan).
Under kvällen samlas vi sedan för att dela visioner och drömmar vi har i Enakyrkan. Vi kommer ta en god stund i tillbedjan och förbön.

På söndagen fortsätter vi med Visionsgudstjänst kl. 11:00!

Välkommen med att fira!