Nytt tema: Tro som gör skillnad – brevet från Jakob

Under några veckor i höst studerar vi Jakobs brev tillsammans i söndagsgudstjänsterna.
Förbered dig gärna genom att läsa de olika kapitlen inför söndagarna!

23 september – Introduktion & överblick, Krister Hultberg
30 september – Jakobs brev kapitel 1, Krister Hultberg
07 oktober – Jakobs brev kapitel 2, Peter Ulveström
14 oktober – Jakobs brev kapitel 3, Krister Hultberg
21 oktober – Jakobs brev kapitel 4, Peter Ulveström
28 oktober – Jakobs brev kapitel 5, Krister Hultberg

Draget – Terminsstart

Bygg snyggast konstverk av skrot, utmana dig själv och dina vänner i ”Fångarna på Kompassen,” träffa kompisar och baka pizza som du aldrig gjort förut – välkommen på Draget!

Varje tisdag, med start den 4 september, är du, din vän och dina föräldrar välkomna till Draget på Kompassen kl. 18:30-20:00.
Vi samlas vid ingången på baksidan av Kompassen, mitt emot Ungdomens Hus.
Vi kommer att umgås, be för böneämnen och hitta på roliga aktiviteter tillsammans.
Så ta med dig alla du känner, för detta vill du inte missa! Vi ses!

OBS! Draget är kostnadsfritt och kräver inget medlemskap.

Vid frågor, kontakta Peter Ulveström via mail: peter.ulvestrom (at) enakyrkan.se

Kickoff 2018

VÄLKOMMEN TILL ENAKYRKANS
KICKOFF 31/8-2/9 2018

Att få träffa vänner, lära känna nya människor och umgås under avslappade former är en av målsättningarna med Enakyrkans kickoff. Vi delar måltider, tar del av undervisning och möter Gud tillsammans. Vi hoppas du kommer med!

PROGRAMMET

18:00 Grillkväll, mingel & Öppen scen
20:00 Storsamling, undervisning, lovsång, bön
Eftermys i loungen

11:00 Ekumenisk gudstjänst vid S:t Ilians kyrkoruin
14:00 Knytkalas (ta med dig något att dela med dig av. OBS! Kan inte värmas i kyrkan!)
15:30 Bodybuilding del 1
17:00 Bodybuilding del 2
17:00 Barnaktiviteter
18:00 Kvällsmacka
19:00 Kvällsmöte
Eftermys i loungen

11:00 Gudstjänst
11:00 SuperSunday
12:30 Kyrklunch & presentation av råden

KOSTNAD

Vi tar inte ut någon obligatorisk avgift för helgen. Alla ska kunna vara med oavsett ekonomiska förutsättningar. Du som vill betala kommer att få tillfälle att göra det. Har du möjlighet att ge lite extra för att hjälpa till med omkostnaderna är det naturligtvis välkommet.

ANMÄLAN

För att kunna lägga beställning hos våra leverantörer behöver vi din anmälan senast den 29 augusti!
Du kan anmäla dig på länken här nedan (eller på lista i kyrkan.)

Anmälan till Kickoffen

Konfa i Enakyrkan

Du som börjar åttan är välkommen att konfirmera dig i Enakyrkan. Vi vill önska blivande konfirmander och föräldrar varmt välkomna till en informationsträff på
Kompassen den 4 september klockan 19.00

En eftermiddag i veckan brukar vi samlas för att studera grunderna iden kristna tron, vi har väldigt roligt och det är gott om tid att samtala, hänga och fika.
Konfirmationen är avgiftsfri men det avslutande lägret i London innebär en kostnad. Huvuddelen av den kostnaden brukar vi tjäna in genom olika projekt under året.

Kom gärna på informationsträffen, Har du frågor redan nu går det bra att mejla Peter Ulveström, en av Pastorerna i Enakyrkan. (peter.ulvestrom (at) enakyrkan.se)

Sommaren i Enakyrkan

Från och med den 3 juni och under hela sommaren kommer predikningarna i Enakyrkan att handla om en lång rad spännande personer från Bibeln. Vi har kallat predikoserien ”Förebilder – om oväntade hjältar och förvandlade liv.”
Följ med oss på resan genom dessa intressanta människoöden!

Ester

Trivselstundens våravslutning

Torsdagen den 3 maj kl.12:30 i Härkeberga kyrka
(Observera dag och tid!)

Vi inleder med en andakt i kyrkan som leds av pastor Krister Hultberg. Organist: Pär Lind.
Därefter servering i Gillestugan där Trivselsångarna medverkar.

Trots allt! – gudstjänsttema i april

Under april kommer vi att predika utifrån Filipperbrevet.
Brevet till församlingen i Filippi brukar kallas ”glädjens brev” och visst är det fyllt av glädje och tacksamhet. Men det är inte en glättig och ytlig ”allt är så underbart”-typ av glädje.
Paulus sitter i fängelse när han skriver brevet. Den glädje som han talar om är en glädje ”trots allt!” En glädje som går utöver lyckosamma omständigheter.
En glädje som har sin källa och grund i Jesus.

Därför har vi kallat den här predikoserien ”Trots allt!”
Inte ett deppigt, hopplöst och uppgivet ”trots allt,” utan ett ”trots allt” fyllt av tro och hopp, präglat av en inställning att vad som än händer kommer Gud att fullborda sitt verk!

Följ med oss på denna spännande resa, och förbered dig gärna genom att läsa de olika kapitlen inför gudstjänsterna!

8 april   Filipperbrevet kap. 1 (och delar av bakgrunden i Apg 16) – Krister Hultberg
15 april Filipperbrevet kap. 2 – Elisabeth Rambrant
22 april Filipperbrevet kap. 3 – Krister Hultberg
29 april Filipperbrevet kap. 4 – Peter Ulveström

Trivselstunden 4 april

Onsdag 4 april kl 13:00

”På tal om livet”
Biskop emeritus Esbjörn Hagberg talar.
Delar av Singoallakören medverkar.
Servering