Ekumeniska böneveckan för kristen enhet 2020

Den 18-25 januari pågår Ekumeniska böneveckan för kristen enhet i våra kyrkor. Vi möts då för gemensam bön i stadens olika kyrkor.

I år är det kristna på Malta som sammanställt materialet som används i samlingarna. Bibeltexten från Apostlagärningarna 27 handlar om hur aposteln Paulus led skeppsbrott och spolades iland på Malta. Fortfarande firas denna händelse av de kristna på ön, eftersom man räknar detta tillfälle som den dag evangeliet kom till dem.

Under böneveckan möts vi enligt följande schema:

18 jan lördag S:t Adai
19 jan söndag Vårfrukyrkan
20 jan måndag S:t Ilians Katolska kyrka
21 jan tisdag Enakyrkan
22 jan onsdag Västerledskyrkan
23 jan torsdag Vårfrukyrkan (Veckomässa. Obs! kl. 18:30)
24 jan fredag Västerledskyrkan
25 jan lördag Enakyrkan

Samtliga samlingar börjar kl. 19:00 (förutom torsdagens veckomässa i Vårfrukyrkan, som börjar 18:30.)

Ledardag för alla ledare 1 februari

Precis som den förra ledardagen i höstas vill vi bjuda in alla som på något sätt har ledaransvar i församlingen till en gemensam dag av undervisning, samtal, lovsång och bön. Vi vill också välkomna dig som just nu inte har någon formell ledaruppgift men kanske anar att Gud kallar dig in i någon form av ledarskap.

Tid och plats: Lördagen den 1 februari kl. 10:00 – 14:00 i Lilla Salen, Kompassen
På programmet: Krister Hultberg talar om Coachande Ledarskap, Feedback och Utvärdering
Kompassens VD Lars-Åke Granath talar om Teambuilding. Vi tar också tid att be med och för varandra.
Anmälan: Eftersom vi äter en enkel lunch tillsammans behöver vi din anmälan.
Du anmäler dig här: Anmälan till Ledardagen
Kostnad: Lunchen serveras till självkostnadspris (räkna med cirka 50:-)

Du är så välkommen att vara med!
//Församlingsledningen

Daniel Alm på besök

Söndagen den 9 februari har vi glädjen att ha Pingströrelsens föreståndare Daniel Alm hos oss i Enakyrkan. Daniel är en mycket uppskattad predikant med en stark passion för Guds församling. Missa inte tillfället att få möta honom och lyssna till hans förkunnelse i Enakyrkan.

Ny serie i januari: Game Changers

Från 5 januari till 2 februari predikar vi över temat ”Game Changers – attityder som kan förändra din värld.
En ”Game Changer” är den där personen eller händelsen som fullständigt förändrar situationen. Vi kommer att tala om förhållningssätt och inställningar som påverkar både oss själva och vår omvärld.
Välkommen med!

05 januari: Gemenskap
12 januari: Förlåtelse
19 januari: Balans
26 januari: Frihet
02 februari: Mening

Församlingsmöte 15/12 efter gudstjänsten

Nu på söndag, direkt efter gudstjänsten, håller vi vårt sista församlingsmöte för året. Huvuddelen av mötet kommer att ägnas åt budget inför nästa år. Varmt välkommen!

//Församlingsledningen

Advent i Enakyrkan

Välkommen att fira advent med oss i Enakyrkan. Vi har gudstjänst varje söndag klockan 11:00.

1 advent (1 december) Predikan: Krister Hultberg
2 advent (8 december) Predikan: Stefan Vendelius
3 advent (15 december) Predikan: Elisabeth Rambrant
4 advent (22 december) Predikan: Krister Hultberg

Julkonsert med Credo Gospel

Välkommen på julkonsert med Credo Gospel under ledning av Jenny Bax och Camilla Stenman. Tillsammans med svängig gospel och mycket julstämning får vi ta del av ett modernt julevangelium författat av Johanna Litsgård Lebourne.

Konserten görs i samarbeten med Enakyrkan och PMU, en av Sveriges större biståndsorganisationer. Överskottet av biljettintäkterna går till kampanjen: Hur långt behöver du gå för ett glas vatten?

263 miljoner människor måste gå längre än 30 minuter enkel väg för att få tag på vatten över huvud taget, och då kan det vara från smutsiga källor. När det kräver timmar, många gånger dagar, för att få tag på vatten så finns inte heller någon möjlighet att vara produktiv eller utveckla andra delar i livet. Därför arbetar PMU med olika projekt för att nå de allra mest utsatta och tillgodose det stora behovet av vatten – den grundläggande förutsättningen för människors hälsa och utveckling. I samband med konserten visas film från några av projekten.

Musiker: Serny Lilja – piano, Henrik Stenman – bas, Tobias Martinson – trummor.

Varmt välkomna att fira första advent och samtidigt vara med och korta vägen till rent vatten!

Tid: Lördag 30 november klockan 18:00
Plats: Enakyrkan/Kompassen, Kaptensgatan 4, Enköping

Biljetter kan köpas här: Biletto och kostar 120 kr för vuxen och 60 kr för barn och studerande.

Det bästa för staden

I söndagsgudstjänsterna under november predikar vi över temat: ”Det bästa för staden”, grundat på texten från Jeremia 29:7

Och sök den stads bästa dit jag har fört er i fångenskap och be för den till Herren. När det går väl för den, går det också väl för er.

Söndag 3 november: Krister Hultberg
Söndag 10 november: Calle Elfving
Söndag 17 november: Peter Ulveström
Söndag 24 november: Krister Hultberg

Konsert med Watoto

Välkommen till en fantastisk kväll med den världsberömda barnkören från Watoto, Uganda!

Tisdag 12 november kl 19:00

Vi är så glada att återigen få ta emot kören från Uganda och inbjuda dig till en kväll fylld av glädje och tacksamhet. Watoto är ett unikt koncept där föräldralösa och utsatta barn får nya föräldrar och lever tillsammans i små byar. Watotokören har turnerat runt i världen sedan 1994 och har besökt många länder. De har till och med uppträtt i Vita Huset vid ett par tillfällen.

Vi tar ingen entréavgift vid konserten men du kommer att få tillfälle att ge en gåva till Watotos arbete.

Ta gärna en titt på videon med en av deras senaste sånger:

Trivselstunden 6 november

Onsdagen den 6 november kl 13:30 inbjuder vi dig som är dagledig till november månads Trivselstund. Denna gång gästas vi av Marie Lindholm, som är diakonihandläggare inom Equemeniakyrkan. Marie kommer att tala på temat ”Glimtar från mitt liv!”
Servering!
Varmt välkommen!