När det inte blir bra…

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Det som såg så bra ut på pappret och i de bilder som målades upp i huvudet, visar sig inte hålla riktigt när det kommer till skarpt läge. Vad gör man då?

Jo, man får ta till den gamla klassiska metoden ”Gör om – gör rätt!”

Tanken med att börja live-streama gudstjänsterna via Jitsi var att öka känslan av närvaro och gemenskap. Med facit i hand får vi konstatera att det inte blev riktigt så. Det är inte särskilt många som hört av sig med synpunkter, men de som gjort det har varit samstämmiga – det blev rörigt och hackigt.

Vi visste att ljudkvaliten skulle bli sämre än det vi vant oss vid och att det skulle bli en del flimmer i de små rutor som visar mötesdeltagarna. Men ljudet blev alltför dåligt, speciellt under lovsången och bilder som kom och gick upplevdes störande.

Därför går vi tillbaka till att sända våra gudstjänster via Youtube från och med nu på söndag (den 25 april) klockan 11:00.

Det vi behåller från vårt försök i söndags är att vi sänder live – det blir alltså inte förinspelat redigerat material utan vi firar gudstjänsten i realtid. Det du ser på din tv eller skärm är det som händer just då i kyrkan.

De livesända gudstjänsterna kommer att ligga kvar och kan ses i efterhand, men vi vill slå ett slag för det som i alla tider varit den kristna församlingens kännetecken – gudstjänst firar vi tillsammans. Så låt oss prioritera gudstjänsterna och gudstjänstiden så mycket vi kan! Vi möts på söndag klockan 11.