Äntligen!

Som jag har längtat efter att få skriva de här raderna! Längtat efter att få berätta att vi äntligen – efter 63 gudstjänster på nätet – får mötas igen och fira gudstjänst i Enakyrkan tillsammans. Visserligen finns det fortfarande en del restriktioner kvar, vi kan vara högst femtio personer, men det är i alla fall en start.

Från och med nu på söndag den 6 juni klockan 11:00 öppnar vi upp kyrkan för gudstjänst ”på riktigt”.

Anmälan

Eftersom vi får vara maximalt femtio personer och vill undvika att behöva säga nej till någon som tagit sig till kyrkan kommer vi att tillämpa platsbokning. Du måste alltså anmäla dig i förväg för att vara med på gudstjänsten.

Det finns två sätt att boka plats:

  • Här på hemsidan finns ett formulär där du enkelt fyller i hur många platser du vill reservera. Du hittar formuläret här: Boka plats
  • Du kan också ringa och boka din plats. Säkrast telefontid är tisdag-torsdag 09:00-12:00
    Telefonnumret för platsbokning är: 073–621 37 89

Jag vill vädja till oss alla att höra av oss till de vänner som vi vet har svårt med datorer och kanske inte heller läser församlingsmailen – låt oss hjälpas åt att se till att så många som möjligt kan vara med på gudstjänsten.

Skulle platserna ta slut tillämpar vi väntlista. Därför är viktigt att du bokar av din plats om du får förhinder så att någon annan kan få platsen.

Senast lördag 5 juni behöver vi ha din anmälan.

Livesändning

Fram till och med midsommarhelgen kommer våra gudstjänster både ske på plats i kyrkan och direktsändas på nätet. Därefter övergår vi till att enbart fira gudstjänst på plats. I den mån det är möjligt spelas predikan in och läggs ut som ljudfil på vår podcast.

Pandemin är inte över

Därför är det viktigt att vi fortsätter att iaktta försiktighet och hålla avstånd till varandra även nu när restriktionerna lättas något. Vi påminner om några av de förhållningsregler vi använde oss av i höstas:

Jag ser fram emot att få möta dig på söndag!
//Krister Hultberg, pastor