Gudstjänst online

Här kan du se söndagens gudstjänst från Enakyrkan. Du kan välja att se den här eller via din Youtube-app på datorn eller telefonen. Har du smart-tv med Youtube kan du förstås se den där. Sök i så fall på “Enakyrkan” så hittar du gudstjänsten!

Gudstjänst och kyrkfika 17 januari 2021 kl 11:00

Dagens predikan handlar om “Lovsång och bön”
Efter gudstjänsten, som startar kl 11:00 bjuder vi in till digitalt kyrkfika (cirka 11:30).
Använd den här länken för att bli slussad vidare till ett av våra fikarum:
Enakyrkans Kyrkfika

Gudstjänst och kyrkfika 10 januari 2021 kl 11:00

Dagens predikan handlar om “Nycklar till bönesvar.”
Efter gudstjänsten, som startar kl 11:00 bjuder vi in till digitalt kyrkfika (cirka 11:30).
Använd den här länken för att bli slussad vidare till ett av våra fikarum:
Enakyrkans Kyrkfika

Gudstjänst och kyrkfika 3 januari 2021 kl 10:00

Välkommen till årets första gudstjänst. Krister Hultberg predikar om vad det är som förlöser kraften i våra böner och gör den verksam. Sång av Evelina Svernedal.
Efter gudstjänsten, cirka kl 10:30, har vi digitalt kyrkfika.
Använd den här länken för att bli slussad vidare till ett av våra fikarum:
Enakyrkans Kyrkfika

Annandagen kl. 10:00: Julandakt

Juldagen kl. 07:00: Mini-julotta

Julafton kl. 15:00: Julevangeliet & bön

4 advent: Guds rike är nära – del 2

3 advent: Låt det ske med mig som du har sagt

2 advent: Guds rike är nära (del 1)

Adventsgudstjänst 1 advent 2020

Adventsgudstjänsten kan ses från klockan 10:00 den 29 november

Liknelsen om den barmhärtige samariern

Liknelsen om vetekornet

Liknelsen om den gömda skatten

Hopp om livet – Det eviga hoppet

Hopp om livet – Hopp i hopplösheten

Hopp om livet – del 3

Hopp om livet – del 2: Själens ankare

Hopp om livet – del 1

Refocus: Närvaro

Refocus: Hjärta för människor

Refocus: Uppdraget & Anden

Refocus: Blicken fäst på Jesus

Vem är han?

Jesus är vårt hopp

Ditt möte med Jesus

Elva möten med Jesus – Tvivlaren

Elva möten med Jesus – Äktenskapsbryterskan

Elva möten med Jesus – kvinnan med blödningar

Elva möten med Jesus – Petrus

Elva möten med Jesus – Lasarus

I dagens predikan tipsar Kristina Granath om ett dokument som är till hjälp när vi studerar Bibeln på egen hand. Du kan ladda ned dokumentet här:

Elva möten med Jesus – Två sörjande systrar

Elva möten med Jesus – En rik ung man

Elva möten med Jesus – Sackeus

Elva möten med Jesus – Teologen och den utstötta

Elva möten med Jesus – Natanael

Löftet gäller dig! (20200531)

Jag är – Herren din läkare (20200524)

Jag är – Herren din frid (20200517)

Jag är – Herren din herde (20200510)

Jag är – Herren din försörjare (20200503)

Jag är – Herren den närvarande (20200426)

Jag är – en trofast Gud (20200419)

Påskdagens gudstjänst

Långfredagens gudstjänst

Gudstjänst 5 april 2020

Gudstjänst 29 mars 2020

Gudstjänst 22 mars 2020

Bön online varje kväll

Under januari möts vi varje kväll klockan 20:21 till online-bön för året 2021. Vi håller en kort samling och ber för vår församling, vår stad och för vårt land. Vi använder Jitsi som plattform, vilket innebär att du inte behöver ladda ned någon programvara. Klicka bara på länken här nedanför, så kommer du till vårt bönerum online.

Varje kväll i januari, klockan 20:21.
Välkommen!

Enakyrkans Bönerum

Enakyrkans Julquiz

Tävla och vinn ett fint pris i Enakyrkans Julquiz! Bland de inskickade svaren drar vi en vinnare som får ett presentkort på lunch för upp till fyra personer på Kompassen.

Julquizet är nu avslutat. Vinnaren presenteras inom kort.

Digitalt församlingsmöte tisdag 24 november kl 18:30

Kära vänner,
de nya reglerna för sammankomster gör det svårt för oss att samlas till församlingsmöte på vanligt sätt. Vid vårt senaste församlingsmöte provade vi att kombinera samling i kyrkan med sändning via Youtube. Det fungerade någorlunda, men inte optimalt.

Den här gången, när restriktionerna är ännu striktare, kommer vi att testa ett helt digitalt möte.Vi kommer att använda oss av plattformen Jitsi och du kan delta i mötet via din dator eller smart-phone.

Om du använder dator behöver du inte ladda ned någon programvara, du kommer rakt in i mötet via den länk vi skickar ut ett par timmar innan mötet börjar.

Använder du smart-phone bör du ladda hem Jitsi-appen i förväg så att den är installerad och klar när mötet börjar. Du finner länkar till de olika apparna för iPhone och Android i slutet av det här mailet.

Vi ber dig se till att din mikrofon är avstängd när du loggar in till församlingsmötet. Vill du säga något kan du sedan slå på den när du får tillfälle att tala.

På dagordningen står Budget för 2021 samt information om de närmaste veckornas planering. Varmt välkommen till vårt digitala församlingsmöte!

//Församlingsledningen

Du kan ladda ned Jitsi-appen för iPhone här: Jitsi för iPhone
Du kan ladda ned Jitsi-appen för Android här: Jitsi för Android

Återgång till digitala gudstjänster

Med anledning av de nya råd och riktlinjer Folkhälsomyndigheten beslutat i samråd med smittskyddsläkaren i Region Uppsala ser vi det nödvändigt att återgå till digitala samlingar i så stor utsträckning som möjligt.

Det innebär att vi från och med den kommande söndagen (25 oktober) inte håller gudstjänst i kyrkan, utan på nytt hänvisar till våra digitala gudstjänster via hemsidan och Youtube.

De nya råden, som du kan läsa här nedanför, ska gälla från 20 oktober och två veckor framåt. Eftersom ingen vet exakt vad som kommer att hända väljer vi att ställa in gudstjänsterna tillsvidare och återkommer så snart en förändring är möjlig.

Vi kommer även försöka hitta en lösning för att hålla tisdagarnas andakter och bön via nätet. Vi återkommer om detta så fort som möjligt.

De råd som nu gäller för Uppsala län är:
  • Var och en som vistas i Uppsala län bör undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel.
  • Var och en som vistas i Uppsala län bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.
  • Alla verksamheter i Uppsala län uppmanas att vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden. För verksamheter kan det innebära att begränsa antalet besökare vid samma tidpunkt. Öppettiderna anpassas och verksamheten erbjuder digitala alternativ.
  • Alla arbetsgivare i Uppsala län uppmanas att vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden. Det kan innebära att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten.

Välkommen till församlingsmöte 29/9 kl.18:30

Eftersom vi för närvarande håller två gudstjänster varje söndag är det svårt att lägga vårt församlingsmöte på “vår vanliga” tid efter förmiddagsgudstjänsten. Vi kommer därför att hålla nästa församlingsmöte i samband med kvällsandakten tisdagen den 29/9 klockan 18:30.
Under mötet kommer vi att informera om ekonomi, våra nya hyresgäster och annat som är på gång. Det är vår förhoppning att vi också ska ha tillräckligt underlag för att kunna blicka lite framåt i tiden.

Välkommen med!

//Församlingsledningen

Terminsstart för Enakung

Ikväll drar vi igång våra ungdomssamlingar “Enakung” igen. Alla som går högstadiet eller gymnasiet är välkomna!

Två gudstjänster varje söndag

Det är ingen överdrift att konstatera att det här året hittills har varit prövande på många sätt. Det har gått tjugotvå veckor sedan vi möttes till gudstjänst i Enakyrkan. Våra onlinegudstjänster har fått betyda mycket för många under den här tiden, men de kan förstås inte fullt ut ersätta de samlingar vi har varit vana vid och längtar efter.

Pandemin är inte över. Restriktionerna står kvar som tidigare. Maximalt femtio personer får närvara vid offentliga samlingar och de som är över 70 år uppmanas undvika större samlingar, precis som tidigare.

Enakyrkans församlingsledning har bett och funderat över situationen. Att starta upp någon form av gudstjänst känns viktigt, samtidigt som det är ett stort ansvar att ta.

Det vi har kommit fram till är att vi måste försöka. Därför är det med glädje vi kan berätta att vi från och med den 6 september kommer att hålla två identiska gudstjänster i Enakyrkan varje söndag. Den första gudstjänsten kommer att hållas kl 10:30 och den andra kl 12:00. Det blir samma predikan, samma lovsångsteam och samma gudstjänstledare i båda gudstjänsterna.

Vi kommer att hålla söndagsskola parallellt med den ena gudstjänsten. Vi återkommer så snart som möjligt med information angående vilken gudstjänst som är aktuell för detta.

Det kommer inte att bli exakt som vanligt. Vi kommer att sprida ut sittplatserna i lokalen så glest som möjligt och vi får alltså inte att släppa in fler än 50 personer per gudstjänst. Om det skulle vara så att det blir fullt, så måste vi alla respektera detta. Det blir ingen servering och vi kommer att göra allt vi kan för att undvika köbildningar.

Fortfarande finns en hel del saker som vi funderar på och söker lösningar för. Det är osäkert om vi klarar av att både hålla gudstjänst och producera material för onlinesändningar samtidigt. Tyvärr leder ju detta till att det vi kan erbjuda dig, som är över 70 år eller tillhör annan riskgrupp, blir något sämre. Vi jobbar vidare på detta och podcasten kommer ju att finnas kvar så att man i alla fall kan lyssna på söndagens predikan.

Ett upplägg som detta kommer att kräva både disciplin och generositet från oss alla, men vi tror att detta är det bästa vi kan åstadkomma i nuläget. Be för oss i församlingsledningen, för alla lovsångare, tekniker, mötesvärdar och predikanter. Mitt i allt detta är vi övertygade om att Gud vill möta sitt folk!

Kvällsandakt & bön

Från och med ikväll, den 4 augusti, börjar vi åter samlas på tisdagskvällarna till andakt & bön. Vi fortsätter naturligtvis att följa föreskrifter och restriktioner från myndigheterna och håller avstånd till varandra, men vi tror att många längtar efter att få komma samman, läsa Guds Ord tillsammans och få be tillsammans med vännerna i församlingen.

Vi börjar klockan 18:30 och samlingen pågår i cirka en timme.
Varmt välkommen!

VÄLKOMMEN PÅ SOMMARKUL

4-5 juli i Kompassen Enköping.

Är du mellan 7 och 12 år är du välkommen på dagläger.
På programmet står samlingar med bibelberättelser, lekar, aktiviteter, sång, dans och gemenskap ute och inne. Vi äter lunch och fikar tillsammans. Är det bra väder kanske vi åker iväg någonstans
Vi startar klockan 10.00 och håller på till klockan 16.00, varje dag. Ingång från parkeringen.

Hoppas att du kommer!
Ledarna i Enakyrkans barnverksamhet.

Anmälan senast 27 juni
Smsa eller mejla anmälan till André Lovtjärn. Tel: 0703 08 13 94
andre.lovtjarn@ outlook.com

Ange på anmälan
Barnets namn och ålder. Vårdnadshavares namn och telefonnummer.

Pris: 100 kr/barn max 200 kr/familj
Swisha beloppet senast 4 juli till 0703 08 13 94 eller betala kontant till ledarna. Ange barnets namn vid betalning.

Frågor
Besvaras av Göran Granath goran@ granatherna.se